Inez Odijk

13.01.1922

uitnodiging / Invitation

Inez Odijk
‘Groeven en aanwas’

book launch
zondag 19 juni 2022, 15:00 uur   
door
Landa van Vliet.

 

‘Groeven en aanwas‘ is het eerste kunstenaarsboek  van Inez Odijk.
Het boek is gemaakt in samenwerking met Art Collart, grafisch vormgever en bevat een selectie van tekeningen en grafiek uit de afgelopen tien jaar.
Imaginaire landschappen en metaforische figuren wisselen elkaar daarin af en vertellen iets over het wonderlijke proces van stemmingen, gelaagdheid en invallen. In het boek geeft Inez gestalte aan een kwetsbare verbinding tussen mens en natuur.

“De voorstellingen van Inez Odijk liggen stil op papier — de honderden deeltjes echter waaruit ze zijn samengesteld lijken te krioelen. Van een afstand één kalm geheel, van nabij een complex systeem van stippen, vlekken, blokjes. Alles beweegt — in stilstand.
Deze paradox onderga je bij de beschouwing van haar verstilde gezichten waarin je grimassen en ongemak bespeurt. Deze schijnbare tegenstellingen zien we ook in de ritselende boeketten en verrukkende landschappen met grassen, twijgen, oude takken en hybride wezens. Het lijkt alle dagen feest — alles bloeit en groeit, zij het met serene en tevens onheilspellende natuurlijkheid.”
Deeltjes ( fragment uit boek) – Landa van Vliet, 2021

Vormgeving: Art Collart
Teksten: Landa van Vliet, Jef Schaeps
Inhoud: 80 pagina’s
Formaat: 15 x 21 cm Papier: 250-300 grs.
Omslag: Houtsnede in oplage, gevouwen
Drukwerk: Edauw en Johanissen
Bindwerk: Boekbinderij Meijer
Oplage: 350